Warsztaty kulinarne w ramach projektu "Królowa kiszonek KAPUSTA"
Jesienny, krótszy dzień sprzyja pozostawaniu w zaciszu domowej kuchni. O zielonej salacie i rzodkiewce na grządkach już zdarzyliśmy zapomnieć. Coraz częściej mamy ochotę na coś bardziej sycącego i ciepłego. Podążając za tą potrzebą w Gminnym Ośrodku Kultury w Zabrodziu zorganizowano warsztaty kulinarne w ramach projektu Królowa kiszonek KAPUSTA, realizowanego przez fundację AKOMODACJA.
To co udało nam się wyczarować a potem zjeść, znajdziecie Państwo w naszej relacji zdjęciowej wraz z przepisami oczywiście. Naprawdę warto je wypróbować i wprowadzić na stałe do rodzinnego menu, tym bardziej, że są to typowe dla północnego Mazowsza – rarytasy.
Małgorzata Wiśniewska
Pliki do pobrania
Przepis na Pieczeńce (234.83 KB)
Przepis na Sójka Mazowiecka (203.96 KB)